Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Drakenbaby / Esther Miskotte
Impressum: [Amsterdam] : Clavis, [2017], ©2017
Collatie: 34 ongenummerde pagina's : gekleurde illustraties ; 30 cm
Inhoud educatWise: Koosje Konijn vindt een groot ei in het bos. Na lang wachten en warm houden breekt het ei open. Maar wat is dat voor een vreemd beestje? Misschien dat draak Djordjo het weet ...
Annotatie: Koosje Konijn vindt een ei in het bos en besluit het zelf warm te houden. Er komt een grijsgroenig beestje uit. Niemand weet wat voor dier het is, maar Draak Djordo ontfermt zich over Djoenior. Prentenboek met illustraties in heldere, warme kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.
ISBN: 9789044830521
Auteur: Miskotte, Esther
Materiaal: - Boeken Jeugd verh.
Leeftijdcat: AK - kleuters
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2017
Jeugd/Volw.: Jeugd
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Sprookje
Zoektitel: Drakenbaby
Onderwerp: Draken
Jonge dieren
Aanschaf inf: Koosje vindt een ei in het bos en brengt het naar Vogeltje, maar die heeft het te druk met het uitbroeden van haar eigen eitjes. Dus houdt Koosje het ei zelf warm, totdat het krakt en er een grijsgroenig beestje uitkomt: Djoenior. Niemand weet wat voor een diertje het is, maar Draak Djordo ontfermt zich over Djoenior: hij leert hem brullen, stenen verslinden en stampen. Maar als Djordo hem wil leren vuurspuwen, valt Djoenior in het water, midden in de bek van een enorm beest… en dat beest is enorm blij om hem te zien! Na ‘Drakensnot’, ‘Drakenfeest’ en ‘Drakendonder’* is dit het vierde prentenboek over Konijn Koosje en Draak Djordo. Opnieuw een avontuurlijk prentenboek op A4-formaat, ditmaal behalve over vriendschap ook over geboorte en geborgenheid. De delen zijn prima los van elkaar te lezen en kennen een fijne balans tussen tekst en illustratie. Het kleurgebruik met veel licht groengele tinten geeft het prentenboek een heldere uitstraling. Aan het eind de tekst van een liedje, ‘Lief ei van mij’, inclusief muzieknotatie. Op de vermelde website is het liedje te beluisteren. Vanaf ca. 5 jaar..
Titelnr: 740343

2 exemplaren, 0 aanwezig

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 01-11-2021
2e etage ; Peuters en kleuters - Prentenboeken: AK MISK

  • 1x UitgeleendUitgeleend tot 09-11-2021
2e etage ; Peuters en kleuters - Prentenboeken: AK MISK

Exemplaren in andere vestigingen